ADMIN

 • {{ result.name }}
Saját listám
 • {{ result.name }}
Saját listám

Támogatás

A radiátoroknál fellépő helyzetek megoldása

Válasszon a következő helyzetek közül, amelyet szeretne megoldani: a radiátor előkészítése a beszereléshez, a radiátor légtelenítése, a radiátor tisztítása, reklamáció.


A radiátorok használata

A radiátorok csak a helységek kifűtéséhez használhatók, esetleg vizben mosott törölközők száritására alkalmasak. A radiátor más felhasználása nem megengedett. A radiátort fűtési rendszerbe lehet kötni de kizárólag a műszaki adatlapon megadott paraméterek betartásával(max. üzemi hűmérséklet és max.üzemi nyomás). Csak elektromos vagy kombinált üzemeltetés csak akkor megengedett, ha ez fel van tüntetve a műszaki adatlapon. Az elektromos radiátorokat vagy elektromos fűtőszállal felszerelt kombi üzemű radiátorokat csakis külön instrukciók betartásával lehet beszerelni és üzemeltetni, amelyek vagy a radiátor dokumentáció részei vagy a weboldalról letölthetőek.


Tippek a radiátor beszerelésénél

 • A radiátor beszerelését mindig az arra szakosodott szakemberrel ajánljuk elvégeztetni(fűtésszerelő). Elektromos vagy kombi üzemeltetésnél a radiátor bekötését a hálózatba minden esetben szakember végezze el(villanyszerelő pl.).

 • A fali konzolok felszerelésénél ajánljuk áttanulmányozni a szerelési útmutatót és a fúrás előtt még egyszer pontosan szétmérni a tartópontokat a falon és a radiátoron.

 • Ha a radiátorral együtt a konzolokon kivül csavarok és dübelek is vannak, ezek csak a radiátor téglafalra való felfüggesztéséhez alkalmasak(téglafal, betonfal pl.) és csak belső használatra. Abban az esetben ha a fal másból van(pl. fa, gipszkarton vagy üreges tégla) akkor szükséges az ehhez alkalmas csavarok használata.

 • A radiátor falra függesztésének módja, mindig a helyszinen legyen meghatározva a radiátor beszerelése előtt. A falat amelyre fel lesz függesztve a radiátor ellenőrizzük le szilárdság és teherbirásra.

 • A beszerelés előtt ellenőrizze a súlyát a radiátornak. Ha 25kg feletti, hívjon egy segítőt, aki a beszerelésnél segédkezik majd.

 • A fúrásnál vigyázzon, ne sértse meg a falban futó vezetékeket.

 • A radiátorra nem lehet felmászni, felkapaszkodni, nem használható mint segédeszköz ülésre vagy felállásnál. A radiátor tartósan maximum 5kg súllyal terhelhető.

 • A védőfóliát a radiátor első üzembe helyezése előtt távolítsa el.

 • Az elektromos vagy kombi üzemű radiátor beszerelésénél figyeljen arra hogy ez a radiátor csak a 3.-ik zónában lehet elhelyezve. Az elektromos fűtőpatron nem lehet hálózatba kötve előbb, mielőtt a radiátor fel lenne töltve és légtelenítve, különben sérülésveszély léphet fel vagy a termék károsodása.

 • Az elektromos fűtőpatront csak alulról lehet a radiátorba beszerelni és csak az egyik profilba. A fűtőpatron nem léphet érintkezésbe a radiátor belső falával vagy csövével. A beszerelésnél tartsa a 90° szöget és a fűtőpatron álló pozícióját.

 • A radiátort a beüzemelés előtt légtelenítse le alaposan.


A Laurens radiátorok légtelenítése

A radiátor az első beüzemelés előtt alaposan le kell légteleníteni. Ezt a folyamatot többször meg kell ismételni, ha hosszabb ideig nem volt üzembe helyezve a fűtési rendszer. A radiátor légtelenítése a légtelenítő szeleppel történik, amelyet általában a radiátorral együtt szállítunk le. Ha el szeretné kerülni az állandó légtelenítést, figyelmébe ajánljuk az automata vagy félautomata design légtelenítő szelepeket. V případě, že se chcete pravidelnému odvzdušňování vyhnout doporučujeme zvolit automatické nebo polo-automatické designové odvzdušňovací ventily. A  LAURENS® AERO automata légtelenítő szelep sok munkát megspórol Önnek. Nemcsak a LAURENS® radiátorokat lehet ezzel a szeleppel felszerelni, más radiátoroknál ugyanúgy munkát tudunk megspórolni vele.

Ha problémája van a légtelenítéssel, többet olvashat a következő szekcióban: gyakran ismételt kérdések (FAQ)


A radiátorok tisztítása és karbantartása

A Laurens radiátorok tisztítása csak általános házi tisztítószerekkel történhet, amelyek nem tartalmaznak agresszív anyagokat. A rozsdamentes acél radiátorok tisztításához a Würth cég „EDSTPFLEG-SPRAY-400ML“, termékét ajánljuk.


Reklamáció

Reklamáció esetén forduljon hozzánk vagy legközelebbi partnerünkhöz. Készítse elő az összes dokumentumot (reklamációs űrlap - letölthető a weboldalról, számla, garancialevél a beszerlésről szóló igazolással) és készítsen fotókat a radiátorról (részlet, egész radiátor).

 

Bezár

laurens.at

Kommen Sie zufälligerweise nicht aus Österreich? Wir empfehlen, dass Sie unsere österreichische Webseite auf laurens.at besuchen. Ihre Eingabe wird für spätere Besuche in Cookies notiert. Sie finden dort Kontakt auf unsere österreichische Vertretung und Partner.

ich möchte hier bleiben los geth's auf laurens.at