ADMIN

  • {{ result.name }}
Saját listám
  • {{ result.name }}
Saját listám

Öntöttvas radiátorok

Öntöttvas radiátorok

Történelmi épület vagy rusztikusan berendezett beltér?

Ez esetben itt vannak az Ön számára az eredeti öntöttvas radiátorok, amelyek a kellemes melegérzet mellett egy darabka történelmi stílust  kölcsönöznek a helységnek.

Az öntöttvas radiátorok évtizedekre előre bebiztosítják az épület fűtését. A nagy vízmennyiségnek köszönhetően tovább tart mig felmelegszenek, de kifejezetten hosszabb ideig áramlik a meleg belőlük. Elsősorban ez az említett vízmennyiségnek tudható be, másodsorban pedig a kiváló hőakkumulációjának, amely az öntvény anyagának jellemző tulajdonsága. Ezért alkalmasak az öntöttvas radiátorok a hideg és nagy helységek kifűtéséhez.

Tekintse meg az összehasonlító videót az öntöttvas radiátor és a klasszikus acéllemez lapradiátor felmelegedése között a Youtube csatornán. Az öntöttvas radiátor 4-5 perccel tovább melegszik fel, mint az acéllemez radiátor, de a hőáramlás durván 75 perccel tovább tart az öntöttvas radiátor esetében egyforma üzemi hőmérséklet mellett.

Az öntöttvas radiátorok másik nagy előnye az élettartamuk. A masszív konstrukció miatt nagy az ellenállóképességük. Ehhez még hozzáadódik a felületi kezelés technológiája, amelyet a Laurens kínál Önnek, igy el lehet érni a 100 év körüli élettartamot az öntöttvas radiátorok esetében.

Mit célszerű tudni, ha rusztikus öntöttvas radiátort szeretne?

  • Minden egyes öntöttvas radiátor egy új öntvény, amely az eredeti öntöttvas radátorok formájának utánzatából származik. Maga a gyártás ( összeállítás ) az egyes tagok kézi összeszerelésén alapul, manuálisan szereljük össze az egyes tagokat. Az összeszerelő üzemünk Csehországban található. Innen továbbítjuk aztán a kész öntöttvas radiátorokat.
  • A tagos radiátoroknál ezért kalkulálni kell bizonyos mértékű toleranciával a méreteknél. Elsősorban az öntöttvas radiátor teljes szélessége elérheti a +4%-os toleranciát is. Apró méretbeli eltérés felléphet a radiátor manipulációjánál vagy az üzembe helyezés után, mikor a felmelegedés hatására a radiátor széthúzódik, lehűléskor pedig összehúzódik.
  • Vigyázat a nagy súlyra. Az öntvény nehéz anyag, és némelyik öntvény radiátor nagyon nehéz lehet, igy a manipuláció nehézkes és összetett az építkezésen. Óvatosnak kell lenni a manipulációnál. Az öntöttvas radiátorok a helyszinre csak álló helyzetben vihetők, hogy a manipuláció közben elkerüljük a radiátor meghajlását és az ezzel fellépő tömítőgyűrűk esetleges megsérülését, amely aztán a tagok közötti szivárgást eredményezi. Az öntvény törékeny, tehát bármilyen ütés azt eredményezheti, hogy megreped vagy eltörik a tag.

  • További információt a radiátor választással kapcsolatban a FAQ oldalon vagy a Választás menüben talál.

Bezár

laurens.at

Kommen Sie zufälligerweise nicht aus Österreich? Wir empfehlen, dass Sie unsere österreichische Webseite auf laurens.at besuchen. Ihre Eingabe wird für spätere Besuche in Cookies notiert. Sie finden dort Kontakt auf unsere österreichische Vertretung und Partner.

ich möchte hier bleiben los geth's auf laurens.at