ADMIN

  • {{ result.name }}
Saját listám
  • {{ result.name }}
Saját listám

A radiátor anyaga alapján

Radiátor választás a radiátor alapanyaga szerint

Aluminium radiátorok: meleg-hideg

Az aluminium és a réz alapanyagú radiátorok alacsony víztartalommal, gyorsan felmelegszenek, de olyan fűtési rendszerrel kombinálva, ahol alacsony a rendszer vízmennyisége, a kazán leállása után a rendszer gyorsan lehűl és ezzel a radiátorok is.


Acél radiátorok: meleg-részleges hőáramlás-hideg

Az acél radiátorok, magasabb víztartalommal ugyanúgy viszonylag gyorsan felmelegednek, és a nagyobb víztartalomnak köszönhető hogy viszonylag lassabban is hűlnek le. Az acél radiátorok élettartama 5-15 év nagyjából. Kivételt képeznek a rozsdamentes acélból készülő radiátorok.

Az acél radiátorok felülete leggyakrabban porfestéssel van szinterezve vagy galvanizálással(krómozás, nikkelezés). A krómozott acél radiátorok vagy rozsdamentes acél radiátorok nem rendelkeznek olyan jó hővezető képességgel, mint a porfestéssel lakkozott radiátorok.


Öntöttvas radiátorok: felmelegedés-meleg-hőáramlás-hideg

Az öntöttvas radiátorok viszonylag magas víztartalommal és az alapanyag egyedi jellemzőjének köszönhetően, hosszú élettartammal és hosszabban tartó hőáramlással rendelkeznek, mint az egyszerű acél radiátorok. A radiátorok a magas víztartalom miatt egyrészről hosszabb ideig melegednek fel igy nagyobb többletköltséget jelentenek. Másfelől azonban spórolhatunk is velük, mert az öntöttvas radiátornál a magas víztartalomnak köszönhetően hosszabb ideig tart a radiátor lehűlése.

 

Bezár

laurens.at

Kommen Sie zufälligerweise nicht aus Österreich? Wir empfehlen, dass Sie unsere österreichische Webseite auf laurens.at besuchen. Ihre Eingabe wird für spätere Besuche in Cookies notiert. Sie finden dort Kontakt auf unsere österreichische Vertretung und Partner.

ich möchte hier bleiben los geth's auf laurens.at